Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Suomenlinna, Helsinki

Suomenlinna käsittää 8 saarta: Kustaanmiekka, Susisaari, Iso Mustasaari, Pikku Mustasaari, Länsi-Mustasaari, Särkkä, Pormestarinluodot ja Lonna. Maapinta-ala 80 hehtaaria.

Suomenlinnan merilinnoituksen rakentaminen aloitettiin 1700-luvun puolivälissä. Suomenlinna on maailmanperintökohde (ainutlaatuinen sotilasarkkitehturin muistomerkki) ja yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä.

Muurien pituus on noin 6 km.

Lapsistakin on taatusti hauskaa seikkailla Suomenlinnan tunneleissa. Pimeimpiin tunneleihin tarvitsee taskulampun.

 

Tässä kuvassa näkyy myös sukellusvene Vesikko. Vesikko toimii museona ja sen sisälle pääsee pääsymaksusta:

Suomenlinnassa on yli 100 tykkiä. Tässä niistä pari:

 Augustin Ehrensvärdin hauta

Itse tykkään lenkkeillä Suomenlinnan kauniissa luonnossa.

Ruutikellareita:

Hanhia:

Lintujen kevät- ja syysmuuttojen aikana Suomenlinna on mainio paikka lintujen tarkkailuun. Hyvinä myyrävuosina Suomenlinnassa tavataan pöllöjä, haukkoja ja muita petolintuja. Susisaarella voi iltaisin bongailla pohjanlepakon tai vesisiipan. Pohjanlepakko saalistaa mielellään katulamppujen luona, jonne valon lumoamat hyönteiset kerääntyvät iltaisin.  Vesisiippa puolestaan saalistaa kaarrellen veden yllä. Rauhoitettu rupikonna on yleinen Suomenlinnassa.

Suomenlinnan kirkko rakennettiin vuonna 1854. Kirkko oli upean näköinen ortodoksinen kirkko. Katso Helsingin kaupungin museon omistama kuva. Suomen itsenäistyttyä kirkko muutettiin luterilaiseksi, koska ei pidetty sopivana että kaupunkiin mereltä päin tulijoita olisi ensimmäisenä vastassa venäläistyylinen kirkko. Tämä on vähän sääli, koska nykyistä kirkkoa ei kyllä voi kehua komeaksi. Kirkon erikoisuutena on että sen tornin huipulla on majakka!

Rantakasarmi

Rakennettu 1870

Venäläinen kauppiaskortteli

Cafe Vanille 1870-luvulla rakennetussa Venjän vallan aikaisessa puutalossa

Tietoa Suomenlinnan rakennuksista

Suomenlinnassa on 6 museota:

Tullimuseo

Sotamuseon maneesi

©2017 layout207 - suntuubi.com